12 oktober 2019
14:00

Landvetter IBK D2

Ett bra försvarsspel bäddar för seger i Div 2.

Då var hemmapremiären avklarad, och vilken hemmapremiär det blev för de blå tjejerna.. På besök var Landvetter som i seriepremiären vann övertygande mot FBC Vinga med 10-5. Med denna kunskap så förutsatte vi att det skulle bli en tuff nöt att knäcka och att det gäller att vara disciplinerade i försvarsspelet och ta tillvara på de chanser som bjöds..

Period 1
Matchen och perioden startar lite avvaktande där vi väljer att backa hem och ligga rätt i positionerna. Vi lyckas bra med detta och bortalaget känns lite konfunderade. Efter drygt två minuter lyckas vi bryta ett uppspel och "el Capitana" hittar Rebecca, med en fin passning, och som kan trycka in 1-0 bakom bortalagets målvakt. En riktig drömstart för oss. Efter målet tycker jag att vi spelar riktigt bra.. jobbar stenhårt i defensiven och låter inte landvetter får några större ytor, då det öppnas ytor så spelar vi uppoffrande och täcker och det som går igenom stoppar, Olivia som idag får chansen från start, samtidigt som vi kontrar och skapar många jättefina chanser.
Drygt sju minuter in i perioden så får vi chansen i PP. Vi fokuserar inledningsvis att få i gång bollen och det behövs bara drygt 30 sekunder innnan 2-0 kommer. Vem som gör detta mål tvistar de lärde om som talesättet säger.. Enl. protokollet så får Elin O målet och Marlene ass, enligt Headcoachs anteckningar är det Marlene som gör mål på pass från Elin O och enl. undertecknads anteckningar så är det Malin som styr in Marlenes skott.. vi får nog återkomma gällande detta.
Oavsett så är 2-0 odiskutabelt och kul när PP fungerar.
3-0 kommer bara dryga två minuter senare. Denna gång råder inga tveksamheter vem som gör målet. Elin O snor till sig bollen och trampar in från kanten och går på eget avslut. Ett härligt initiativ och vilja, som vi vill att hon gör mer.
Efter de första 10 blir vi lite "nöjda" vi hamnar lite fel stundtals i försvar och gör det svårt för oss i uppspelsfasen. Det straffar sej då bortalaget får ny energi efter att de reducerat 13.41 in i perioden. Bara drygt minuten senare gör de även 3-2, målet görs på ett frislag när vi gör ett byte och de får stå omarkerade och prickskjuta in reduceringen.. Skärpning...
Efter dessa mål får vi får verkligen bekänna färg i försvarsspelet och tjejerna sliter så de nästa blir blåa i ansiktet.. (ursäkta ordvitsen) Olivia i målet växer till en gigant och räddar oss med ett stort, tryggt och rörligt målvaktsspel och vi kan till slut gå till pausvila med ledning 3-2

Period 2
Taggade efter en liten avlusning i paus så kommer vi ut och tar tag i taktpinnen från start. Med knappa två minuter gågna av perioden så får man väl säga att "el Capitana" Marlene Olofsson visar vägen och vart det blå skåpet skall stå..
01:49 gör hon 4-2 på passning från "tant" Styrmark (i protokollet står det rebecca), 5-2 gör hon på en iskall straff 05.45 och 6-2 kommer 12.42 på passning från Bergman.. Ett vad man säger "Äkta" hattrick.
Vi spelar under denna period riktig rolig innebandy och det går lite "vår" väg.. Landvetter sliter och krigar och jagar reduceringar men ett försvar som bestämt sej för att inte ge bort något och med Olivia som agerar vägg så blir bortalaget mer och mer frustrerat.
Även när de höjer det fysiska spelet så viker vi inte ner oss utan står upp och tar fighten. Stundtals kan man likna spelet som två boxare som utbyter slag där ingen lyckas riktigt slå Knock på den andra..
Vi försöker hitta tillbaka till vårt spel under de sista minutrarna i perioden och lyckas då hålla boll i anfallszon mer och kan lugna ner det och bli lite tryggare..
Efter en bra andra period så kan vi gå till pausvila med ledning 6-2

Period 3
Denna period gäller det att vara smarta och spela klokt, fortsätta spela vårat spel, etablera spel i anfallszon. Detta lyckas vi bra med och vi kan rulla runt i anfallszon mer inledningsvis. När Landvetter sticker upp så sätter de hög press på våra backar som får bra hjälp av forwards som kommer hem och ger understöd.
Efter drygt halva perioden så drabbas vi av en utvisning och Rebecca får vila två minuter. Drygt halvägs in i sitt PP kan Landvetter reducera till 6-3, och nu gäller det att vara på tårna.
Landvetter får förnyad energi som man oftast får efter ett mål, men samtidigt ger det även oss ny energi och jävlar anamma.. Vi skall inte tappa detta...
När Landvetter är heta och jagar reducering så blir de lite för heta och drar på sej en utvisning 15.43 in i perioden, chansn att "punktera" matchen. Tyvärr resulterar inte PP i ngt mål denna gång..
18.10 väljer vi att ta time out för att samla ihop oss, hämta andan och ge de sista direktiven inför sluttampen.
19.43 så får Landvetter straff, överträdelse i målvaktsområdet, inget att diskutera. Landvetter förvaltar straffen och ställningen är 6-4 med 17 sekunder kvar... FOKUS NU TJEJER!! Landvetter tekar framåt och försöker ta ett snabbt avslut, men det täcks undan och vi kan hålla i bollen tills slutsignalen går och säsongen första seger är ett faktum.

Analys:
Vi spelar ett riktigt bra försvarsspel denna dag och det ger oss trygghet och vi kan med vetskapen att försvaret fungerar även få i gång anfallsspelet. Vi spelar ett fantastiskt anfallsspel där vi stundtals får med hela laget i uppbygnad och kan etablera. Ta väldigt många avlut denna dag. Procentuellt kanske vi skall ha bättre utdelning, men det kommer är jag övertygad om.
50% i PP är riktigt bra statistik.
Första halvan i period ett så spelar vi nog den bästa innebandyn på länge, nu skall vi försöka hålla i den lite längre nästa gång..

Dagens lyft:
Vi börjar dagens lyft genom att presentera Matchens Kinder (Matchens lirare), belönades med ett kinderägg:
Marlene Olofsson tar hem en jämn omröstning (av spelarna själva) Stort grattis. Lagkapten och som idag visar vägen både på planen med hårt jobb såväl offensivt (inblandad i 5/6 mål) som hårt jobb i defensiven. Positiv och peppande till sina lagkamrater och får laget att ta fram det där lilla extra som krävs..

Olivia Engdahl - Fick även hon ett kinderägg efter en riktigt vass insats i målet. Med ett moget, stort och rörligt målvaktsspel. Idag hördes Olivia styra bakifrån och det är riktigt kul att höra. Gör några riktiga avgörande klassräddningar i sidledsförflyttningar.

Elin Olsson - växer in mer och mer i seniorinnebandyn och tar för sej mer o mer. Jobbar hårt i defensiven och har i dag tagit nästa steg i offensiven, vilket innebär att hon tar mer initiativ, något vi efterfrågat. Riktigt kul och fortsätt så.

Nu njuter vi av denna seger i helgen och på tisdag är det dags att ta nya tag då vi börjar ladda för nästa utmaning, Kärra borta kommande söndag.